Založ si blog

Nenoste prilbu, môže vás ochrániť!

Výzva nezraniteľným cyklistom:

Nenoste prilbu, môže vás ochrániť pred úrazom pri páde z bicykla – a to vy určite nepotrebujete! Vy jazdíte pomaly, dávate si pozor, nikdy predtým ste z bicykla nespadli, potrebujete prejsť len sto metrov a doteraz ste jazdili bez prilby a nič sa vám nestalo. A napokon pády z dvojkolesového tátoša sú určené iným. Keby ste úplnou náhodičkou z bicykla spadli, čo pochopiteľne nie je možné predpokladať pri vašich saganovských schopnostiach, prosíme, padajte bez spomínanej ochrany hlavy, lebo tá vás môže ochrániť len pred fraktúrou lebky, otrasom mozgu, bezvedomím s krvácaním do mozgu a nedajbože pred smrťou.

Ak ju predsa len máte na hlave, pod bradou si ju nezapínajte, nemusela by sa pri páde uvoľniť. Počas jazdy nechajte teda upínacie remene voľne viať vo vetre, pri páde tak zaručene z hlavy odletí do najbližšej trávy a nepoškodí sa. Čo sa udeje s vašou hlavou je v tej chvíli vedľajšie. Chráňte si hlavne váš optimizmus: aj keď spadnem, nemôže sa mi nič stať!

Najbezpečnejšie je nechať si prilbu doma v sklenej vitríne, obdivovať jej farby, moderný vzhľad, lesk a sem tam ju preleštiť, veď stála toľko peňazí.

Prosíme najmä špecifickú časť cyklistov, ktorí nosia prilby na riadidlách, aby s tým okamžite prestali. Riskujú tým prípadné škrabance, olúpanie farby pri neustálom narážaní plastovej prilby na kovové rúrky, zaprášenie a prípadné zabudnutie na miestach určených na doplnenie nevyhnutých zásob unaveného organizmu.

Prosíme i tých, ktorí sa za nosenie prilby hanbia, nenoste ju, je to naozaj trápne! Nehodí sa vám ku každému oblečeniu, nikdy neviete, kto vás v nej uvidí, a ani len netušíte, koľkí  si budú o vašu prilbu obtierať jazyk. Okrem toho si pokazíte účes a bude to hotová pohroma. Nosiť prilby na ochranu hlavy je naozaj ponižujúce, zahanbujúce, potupujúce a úplne, úplne zbytočné.

Preto: Nenoste prilbu, lebo vám môže zachrániť len život, nič viac!

 

cykloprilba

(obr. zdroj: http://fahrradhelmetest.de)

 

 

Leto 1968

21.08.2018

My, mladší, sa naň nepamätáme. Čítame o ňom z literatúry faktu a dozvedáme sa o ňom zo spomienok preživších. Skôr narodení si ho pripomínajú s určitou dávkou vzrušenia, najmä ak vtedy boli chlapcami, ktorí sa hrávali na vojakov a vyrábali si gumipušky či napodobeniny samopalov z dreva. V uliciach zrazu videli desiatky ozajstných obrnených vozidiel a stovky [...]

Redaktorka Ota Plávková, hrdinka augusta ´68

20.08.2018

Od detstva sme inklinovali k nejakým vzorom. V najmladšom veku to boli najmä naši rodičia, všetko sme chceli robiť ako mama či otec. Neskôr sme si lepili po stenách detskej izby obrázky Maradonu a Tublatanky. V čase dospelosti sme od toho napokon akosi upustili, pritom vzory potrebujeme aj ako dospelí. Dnes je už nemoderné vtláčať do omietky pripináčiky, aby plagát ako tak [...]

Neopakovateľné prázdniny (podľa skutočnej udalosti)

14.08.2018

Janka, ako každé leto, rodičia zaviezli k starému otcovi na dva týždne prázdnin. Tešil sa, veď kedy mohol na sídlisku vidieť kosiť trávu, pomáhať pri draní králika z kože a kúpať sa v pozinkovanej vaničke na dvore sledovaný starým psom Džuchym. Starký ho tiež brával do krčmy, ale len cez deň, dal si pivo a vnukovi kúpil žltú malinovku. Ohromne sa mu to rátalo, [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

michalvarosik

Pracuje ako TV redaktor, rád spoznáva nových ľudí, miluje zamýšľanie sa nad bežnými i nevšednými javmi, spoločnosťou, politikou. Je závislý na knihách a chutnej káve. Neznáša konanie hlupákov a lenivcov, ktorí na svojom živote nechcú nič zmeniť, ale nevzdávajú sa zmeniť iných.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 10
Celková čítanosť: 27095x
Priemerná čítanosť článkov: 2710x

Autor blogu

Kategórie